Az elálló fül többé nem jelent problémát!

Az otoplasztika egy sebészeti beavatkozás, ami segít a kajla fül korrekciójában
Tartalomhoz ugrás

Az elálló fül többé nem jelent problémát!

Otostick Magyarország / Elálló fül?
Közzététel szerző: Cecilia Matilde Gomez Malaga itt Szépség / Egészség · 24 Március 2021
Kinek volt elálló fülű osztálytársa, egy osztálytárs, akit mindenki kajla fülnek, Dumbónak hívott? Ez a probléma nemcsak a szóban forgó gyereket érinti. Az esetek nagyrészében a szülő többet szenved, amikor tudja, hogy ez mennyire befolyásolja gyermeke önbecsülését.
 
Azok az anyák, akik ezzel e problémával álltak szemben, mindenféle megoldást kerestek, mint például: sapkát tettek gyermekük fejére, hogy az leszorítsa a fülét. Szalaggal szorították le, vagy helyes pozícióba helyezték lefekvés előtt, és folyton ellenőrizték, hogy ne görbüljön el a gyermek füle. Vagy ragtapasszal ragasztották le. Tudjuk, hogy a kajla fül csupán esztétikai hiba, mivel nem befolyásolja a hallást, és egyéb egészségügyi problémát sem okoz. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy igazi traumákhoz vezethet a viccelődés, főleg más gyerekek gúnyolódása által.
 

A sebészeti beavatkozás mint megoldás létezik, viszont nem ajánlott 7-8 év alatti gyerekeknél, és tudjuk azt is, hogy nem minden érintett gyermek hajlandó műtétnek alávetni magát. Azomban lehet, hogy a probléma nem olyan súlyos, hogy az műtétet igényeljen, de azért lehet annyira súlyos, hogy komplexust okozzon. A megfelelő hozzáállás, az elálló fül elfogadása lenne, viszont ahogy rögtön intézkedünk ha észrevesszük, hogy görbék a gyermek fogai és fogszabályzót tétetünk neki,- mért ne tennénk ugyanezt a füle esetében is?
 
Szerencsések vagyunk! Az elálló fülnek létezik egy egyszerű megoldás, ami mindenki számára elérhető. És nem is lehet jobb garancia rá, mint az, hogy egy anya találta fel, aki kisbabája miatt aggódott, és aki ugyanazzal próbálkozott, melyel anyák sora előtte.
 

Egy korrektorról van szó, mely két átlátszó szilikon lemezből áll. Az egyik a fejhez, a másik pedig a fülháthoz tapad egy hipoallergén tapasz segítségével, és így megakadályozza a fül fejtől való tulzott eltávolodást. Ez a tapasz babák számára is teljesen fájdalommentes és gyakorlatilag láthatatlan. Három hónapos kortól használható.
 

Az említett korrektor használható napi rendszerességgel, vagy pedig csak bizonyos esetekben.
 
Az élet első hónapjaitól elkezdett használat által az elért megelőző illetve korrigáló eredmények kifejezetten kitünőeknek bizonyulnak.
 
Felnőttkorban ezek hatása az elálló fül elrejtésére szolgálhat.

Nincs kifogás. Vége azoknak a pillanatoknak, amikor családi fotóalbumunk nézegetése közben valaki felkiált: Nézd, milyen mekkora fülek!
 
 
 


Vissza a tartalomhoz